Uitgebreid zoeken

Rustige genieten op kleine vakantieparken

Steeds meer mensen kiezen voor de kleine vakantieparken, deze zijn vooral populair onder de vakantiegangers, die vooral willen genieten van de rust, vrijheid en de natuur. Deze, van opzet, kleinschalige parken hebben bovendien het voordeel dat er volop in de natuur van privacy genoten kan worden. De meeste accommodaties zijn vrijstaand en hebben veel ruimte om het vakantiehuis of om de bungalow. Je kunt genieten van de rust en dat is voor veel mensen belangrijk, ook op de oude dag wil je meer rust en gewoon lekker genieten op een stoel bij je vakantiehuisje.

Kleine vakantieparken in Nederland
Je kunt kiezen om op één van de rustige en kleine vakantieparken in Nederland te verblijven. Je kunt hierbij denken aan:
-    Hunerwold State in Wateren, dat grenst aan het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold. Je vindt hier nog geen honderd luxe ingerichte villa’s en zijn de faciliteiten op het park beperkt. Wel kan er naar keuze gebruik worden gemaakt van voorzieningen als een zwembad en speeltuin op de aangrenzende camping.
-    Villapark Schildmeer in de provincie Groningen. Het gaat over  één van de kleine vakantieparken met een kleinschalige opzet, die over geschakelde en vrijstaande villa’s beschikt. Villapark Schildmeer is direct aan de oevers van Schildmeer gelegen.
-    Bungalowpark Hoogersmilde in Drenthe hier kom je terecht op een kleinschalig opgezet park.

Kleine vakantieparken in het buitenland
Je kunt ook in het buitenland verblijven tijdens je vakantie. Dan heb je in meerdere landen keuzemogelijkheden.

Vakantieparken Frankrijk:
-    Het vakantiepark Domaine du Moulin in de regio Dordoge bijzonder kleinschalig van opzet met een aanbod van vijftien chalets, die zich aan de oever van een beekje bevinden.
-    In de Franse regio Bretagne kan het vakantiepark Les Hauts de la Houle tot de kleine vakantieparken gerekend worden. De beschikbare appartementen zijn rondom het zwembad gesitueerd en voldoen aan de luxe eisen van deze tijd.

Vakantieparken Duitsland:
-    Liefhebbers van rust en natuur kunnen in Duitsland op een heerlijk rustig opgezet vakantiepark genieten in de regio Hessen, waar het kleinschalige park Twistesee aan het gelijknamige meer is gevestigd. Hier zijn een beperkt aantal faciliteiten beschikbaar, zoals een restaurant, speeltuin, fietsverhuur en was faciliteiten.
-    Twistesee is één van de kleine parken, waar huisdieren zijn toegestaan.