Uitgebreid zoeken

Jongeren op vakantie zonder ouders

Zin om op reis te gaan zonder je ouders? Er bestaan veel jongerenreizen voor jonge en wat oudere reizigers. Voor jongeren die van feesten houden, of die hun vakantie liever met sport, cultuur of creatieve activiteiten vullen. Het is altijd leuk om eens mee te gaan maken! We laten je een aantal mogelijkheden zien:

-    Eindexamenreis, je kunt na het eindexamen even gaan ontspannen. Het duurt nog een paar weken voordat je te horen krijgt of je geslaagd bent. Je kunt naar de zon gaan en tussendoor lekker op het strand liggen, je kunt altijd een vergelijkbare jongerenreis maken.

-    Organisatie op afstand, je wil er niet aan denken dat er voortdurend een reisleider in de buurt is. Toch kan het een prettig idee zijn dat je bij iemand terecht kunt wanneer zich problemen voordoen. Je hebt dan een aanspreekpunt als je vragen hebt of even iets moet regelen of wanneer je de taal niet spreekt kan een reisleider als tolk dienen.  Bij jongerenreizen Spanje kan dit erg handig zijn.

-    Sport en spel, het contact met een reisleider kan heel leuk zijn. Veel organisaties zorgen voor een jong team dat de jongerenreizen begeleidt. Samen met de groep zorgen ze voor de activiteiten. Je kunt samen leuke dingen doen en je komt ook de leukste plaatsen van je vakantiebestemming te weten.

-    Vrijwilligerswerk, het kan leuk zijn om tijdens je jongerenvakantie iets nuttigs te doen. Je zou kunnen denken aan druiven plukken in Frankrijk, dit wordt vaak gedaan. De rest van de dag kun je gewoon doen en laten waar je zin in hebt maar zo doe je ook wat ervaringen van de cultuur op.