Uitgebreid zoeken

Tips om veilig in de nacht te rijden tijdens je autovakantie

Files en verkeerdrukte,je komt het tegen als je overdag op een autovakantie Italië vertrekt. Dat is natuurlijk een nadeel, in de nacht is het verkeer veel rustiger en kan je veel tijd winnen. Toch kan het ook gevaren met zich meebrengen om in de duisternis met de wagen op vakantie te gaan.  Je moet dus goed oppassen waar je wanneer gaat rijden.

Voordelen van 's nachts te rijden
Op reis gaan met de wagen kan leuk en avontuurlijk zijn, maar vereist ook de nodige aandacht en oplettendheid. Als je overdag je autovakantie begint, dan kan je te maken hebben met druk verkeer, files en hitte. Daarom geven heel wat mensen er de voorkeur aan om 's nachts hun autovakantie aan te vatten. 's Nachts rijden biedt het voordeel dat er veel minder verkeer is Toch mag je dit niet overschatten en is het goed om je te houden aan enkele tips.

Houd je aan de snelheidsregels
In de nacht moet je rustig aan doen met rijden, je bent immers toch bijna alleen op de weg en op die manier kan je extra tijd winnen, zou je denken. De maximumsnelheid is er niet voor niks. De aangegeven maximumsnelheid is er bijvoorbeeld om te vermijden dat je te snel bochten neemt of te snel hellingen naar beneden gaat dus let op je snelheid en zorg dat je geen ongelukken krijgt maar gewoon kunt genieten van de vakantie.

Denk aan je biologische klok
Je hebt een biologische klok en deze zorgt ervoor dat je lichaam signalen zal uitzenden als je te moe wordt. De hersenen worden moe, de ogen voelen zwaar aan en de concentratie vermindert. Las een pauze in als je merkt dat je moe gaat worden. Niks is erger als je tijdens je autovakantie in slaap valt achter het stuur, terwijl je hele gezin in de auto zit.

Kies een gepast tijdstip om te vertrekken
Sommige mensen rijden het liefst aan een stuk door zonder pauze te nemen maar dat is niet aan te raden en weer anderen gaan liever vroeg slapen om enkele uren in te dommelen en staan dan vroeg op, enkele uren voor zonsopgang. Het is aan jou om te beslissen welk systeem je het best ligt, maar houd wel rekening met je biologische klok en de signalen van vermoeidheid die je lichaam uitzendt.

Houd je gedachten actief

Je moet zorgen dat je gedachten wakker zijn als je gaat rijden. Je moet niet indompelen, je hebt de verantwoording voor mensen in de auto en deze moet je dan ook nemen.